Hoe hoorde jij het schokkende nieuws?

Op 22 december 1998 werd Wanda geopereerd. Ik was de avond ervoor al naar het AMC in Amsterdam gekomen, om naast haar in haar kamer te slapen, haar te steunen en haar de volgende ochtend vroeg naar de operatiekamer te kunnen brengen. De rest van de dag heb ik in de omgeving doorgebracht, uren wachtend op een telefoontje over het verloop van de operatie. Dat telefoontje kwam vroeg in de middag. Het nieuws was verpletterend: na 4 jaar was de kanker terug, in hevige vorm. Opereren had geen zin meer. Ik was zes maanden zwanger van ons tweede kindje. De schok was zo groot dat ik een hele harde buik kreeg die bleef. Een bekende heeft me met mijn auto naar het ziekenhuis gereden. Daar werd ons onomwonden verteld dat Wanda geen jaren, geen maanden maar waarschijnlijk nog maar weken te leven had.

Zo begint hoofdstuk twee van mijn boek Ik mis Wanda. In dit hoofdstuk schrijf ik over de schok die een (aanstaand) overlijden van een broer of zus teweegbrengt.

Er komen vragen aan de orde zoals:

Hoe kreeg je het schokkende nieuws te horen?
Wie heeft jou het nieuws verteld?
Waar was je toen je het hoorde?
Wat is het eerste wat je dacht?
Waarom voelt het zo onwerkelijk?
Wat betekende dit voor jou?

In dit stadium overheerst de schok, en begin je nog maar net te ontdekken dat er heel veel gevolgen zijn. Je ziet nog niet in dat deze schok de oorsprong is van een reis. Een reis van verdriet naar verder.

In mijn vorige bericht http://bit.ly/IMW-blueprint beschreef ik de ROUTE, mijn methode waarmee je jouw reis bewust en in positieve zin kunt afleggen van verdriet naar vrij. Dit komt pas later aan de orde in het boek. Wel sluit ik elk hoofdstuk af met een tip of suggestie die kan helpen bij de reis van verdriet naar vrij. Ook hoofdstuk twee eindigt met een mooie en praktische suggestie – elke stap telt.

Wil jij iemand helpen die ook een broer of zus moet missen?

Stuur ze dan de link dat dit blog toe!

Plaat ook jouw vragen, opmerkingen en aanvullingen in het reactieveld hieronder.

Daar zou je niet alleen mij heel blij mee maken, maar ook anderen mee kunnen helpen!

 

 

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2023

Thema door Anders Norén