Wie was Wanda?

Wanda is geboren in 1968, in. Vlak na haar geboorte is ze met haar ouderlijk gezin verhuist naar Diemen. Daar groeide Wanda op, ging ze naar school, zat ze op paardrijden, had ze vriendinnetjes en leerde ze haar toekomstige man kennen.

Ik herinner me Wanda als een lief, slim en vrolijk zusje. Een echte vrijbuiter ook. Ik keek vaak met bewondering naar hoe vrij zij zich bewoog, hoe ze volop kon genieten van het leven en precies deed wat ze wilde.

Wanda kon goed leren, al vond school niet leuk. Als vrijbuiter voelde school voor haar teveel als moeten, als iets belemmerends en een noodzakelijk kwaad. Ze haalde op haar sloffen de MAVO, en ging vervolgens naar de MEAO. En ze was blij toen ze kon gaan werken, en haar leven inrichten naar haar eigen keuzes en maatstaven.

Wanda had haar hart op haar tong, kon heel goed verwoorden wat zij van dingen vond en deed dat dan ook met verve. Ik heb met haar veel kunnen lachen, muziek kunnen maken, zingen en samen spelletjes spelen. Zij was ook een boekenwurm, en verslond boeken bij de vleet. Ik herinner me nog dat ze een historische roman van meer dan 1000 pagina’s aan het lezen was toen ze net 12 was. Ze ging daar dan ook helemaal in op.

Wanda had ook veel behoefte aan contact met mensen, gezelligheid, plezier hebben, grappen maken (ze had vlijmscherpe humor die niet door iedereen werd gewaardeerd) en hield enorm van dieren. Ze was de beste vriendjes met mijn cavia Snuffie en eerlijk is eerlijk, zij was zoveel liever en zorgzamer voor hem dan ik ooit ben geweest.

Later heeft ze enorm genoten van het paardrijden en toen ze eenmaal op zichzelf woonde had ze katten, die haar lust een haar leven waren. Wanda had ook een groot hart, ze stond altijd klaar voor een ander, en deelde wat ze had, van kleins af aan, onvoorwaardelijk met anderen. Aan haar heb ik kunnen zien dat het leven er is om van te genieten. Ik voel me bevoorrecht dat ik haar grote zus mocht zijn.

© 2024

Thema door Anders Norén