de R.O.U.T.E. van verdriet naar vrij

Ik wil iets met je delen: het is een bijzondere dag vandaag. Een hele bijzondere dag, mag ik wel zeggen. Waarom? Nou, vandaag heb ik de blueprint van mijn boek afgemaakt.

Dat leverde een paar tranen op. Tranen van herinnering, van opluchting, van hoop en vooral van dankbaarheid. Op de een of andere manier is het me gelukt! Dankzij de bijdrage van vele mensen, zoals Nisandeh Neta van Open Circles, mijn vaste sparring partners Henk en Jeannette, mijn man Paul, onze dochter Annemiek die haar eerste boek al heeft uitgegeven, mijn ouders die het verlies van hun dochter zo krachtig dragen en niet in de laatste plaats door mijn zusje Wanda. Door haar heb ik durven dromen en door haar heb ik het lef mijn dromen waar te gaan maken.

Tja, en nu, zul je misschien denken. Leuk, een blueprint.

Wat dit voor mij betekent, is dat het boek nu bijna geschreven is. Nee, ik heb nog geen letter op papier. Dat is waar. Wel heb ik nu de structuur tot in de kleinste details. Ik weet precies waar er wat in mijn boek komt te staan. Geloof me maar gewoon: dat boek is op 14 december klaar voor de uitgever, precies op de 44e verjaardag van mijn overleden zusje Wanda.

Nu de blueprint af is, voel ik me zo zeker: het boek gaat er komen! Ik voel me zo zeker dat ik jullie één van de krachtigste elementen aan mijn boek al ga uitleggen: ROUTE, mijn methode om van verlies naar verder te komen.

ROUTE is de rode draad door mijn boek.

ROUTE staat voor: 

Raak de kern van je verdriet
Onderken dat je recht op rouwen hebt
Uit je gevoel (naar je omgeving)
Toon wat je nodig hebt
Empathie ontvangen en helen

Met deze route heb ik mijn reis langs rouw, verdriet, gemis, woede, frustratie, liefde en eenzaamheid goed kunnen afleggen. Ik zie het ook als een echte reis, vol hindernissen, begaanbare wegen, kruispunten, omwegen en vooral ook bezienswaardigheden.

Ik hoop de lezers van mijn boek straks met mijn ROUTE te kunnen helpen hun reis zelf samen te stellen en goed af te leggen; het is een route van verlies naar verder.

Er zal ook ruimte zijn voor reistips, uitstapjes, reisgezelschap en rustmomenten, voor dankbaarheid, acceptatie en een bijzonder leven zonder een broer of zus. Ik weet dat het kan, en ik vind dat dit onderwerp op zijn minst maatschappelijk bespreekbaard wordt. Jij kunt me hiermee helpen: deel dit met anderen, alsjeblieft. Wie weet hoe dankbaar iemand je daar voor zal zijn….

 

 

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024

Thema door Anders Norén