Schrijven is rekenen

Schrijven is rekenen. Dat is één van mijn nieuwste inzichten. Wat ik daarmee bedoel? Dat zal ik uitleggen. Om mijn boek te schrijven en vooral ook uit te geven moet ik bepalen hoeveel bladzijden mijn boek krijgt. Dat bepaalt dan weer, op basis van een gemiddeld aantal woorden per bladzijdehoeveel woorden er in mijn boek komen. Zo kan ik weer herleiden hoeveel woorden ik per dag te schrijven heb. Een kwestie van rekenen dus.

Ik werd even herinnerd aan een plaatje dat Annemiek, mijn dochter van 14 (die overigens ook een boek aan het schrijven is) voor haar wiskundewerkstuk had gekozen. Dit kan ik jullie niet onthouden, omdat dit perfect weergeeft dat taal een kwestie van rekenen is.

Nu nog even een stap terug: ik ben nog niet zover dat ik nu al echt aan de inhoud van mijn boek schrijf. In mijn hoofd gebeurt er overigens van alles, maar daar wil ik het nu niet over hebben. Voorlopig ben ik bezig met research. En ook dat blijkt een rekensommetje: ik heb zes boeken uitgekozen die ik wil lezen voordat ik aan het echte schrijfwerk begin. Vijf van deze boeken zijn in het Nederlands geschreven en één boek in het Engels.

Het totale aantal pagina’s van deze zes boeken is: 1305.

Reken je met me mee? Ik heb al boek gelezen en heb nog 5 boeken te gaan. Ik heb al 517 pagina’s gelezen en heb nog 788 pagina’s te gaan. Daarna kan het echte schrijfwerk beginnen. Dus zie je wel? Schrijven is rekenen. Het is maar goed dat ik dat nu weet!

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024

Thema door Anders Norén